SVĢ skolēnu komanda piedalās “Fizmix” finālā

9. D klases komanda startē erudīcijas konkursa ”FIZMIX Eksperiments” finālā

AS “Latvenergo” skolēnu erudīcijas konkursu ”FIZMIX Eksperiments” rīko vairāk nekā 25 gadus pēc kārtas. Konkursa galvenais mērķis ir veicināt interesi par eksaktajām zinātnēm, izglītot skolēnus par drošu un efektīvu elektroenerģijas lietošanu sadzīvē, saistošā veidā parādīt, kā teorētiskās zināšanas izmantot praksē, kā arī ieinteresēt nākotnē izvēlēties inženiertehniskās profesijas.

Konkursa laikā jaunieši padziļināti apgūst fiziku, meklējot teorijas praktisko pielietojumu. Dalībnieki risina dažādus uzdevumus, ko sagatavojuši eksperti, kā arī sabiedrībā zināmi un talantīgi cilvēki. Pēc vairāku mēnešu aktīvas dalības “FIZMIX Eksperimentā” un fizikas apgūšanas, konkursa noslēgumā jauniešiem jāspēj atrisināt praktiskus, sarežģītus un āķīgus uzdevumus par dažādām fizikas tēmām. Konkursa dalībniekiem uzdevumu risināšanas gaitā ir iespēja saņemt padomus no mentoriem un iedvesmotājiem – cilvēkiem, kuru darba un karjeras ceļa pamatā ir fizikas zināšanas.

Skolēnu saka: ““Fizmix” eksperiments mums visiem ir nesis jaunas zināšanas, pālīdzējis attīstīt mūsu sadrabības un komunikācijas spējas komandā un iemācījis nebaidīties no jauniem izaicinājumiem. Piedalīšanās konkursā noteikti ir laba un vērtīga pieredze, kas nākotnē mums noderēs! Bija brīži, kad gribējām padoties, bet tagad tas ir atmaksājies un ir gandarījums par paveikto. Pat, ja mēs neuzvarējām, iekļūt finālā jau bija liels sasniegums, par ko ļoti lepojamies! Šī bija  jautra, interesanta un noderīga pieredze!

Vēlamies teikt lielu paldies skolotājam, Jānim Bukinam par ieguldīto darbu, laiku un pacietību, sagatavojot mūs pusfinālam un finālam gan konsultācijās, gan brīvlaikā, brīvdienās un vēlās vakara stundās! Un sveicam ar iegūto “FIZMIX Skolotāja 2022” titulu!”

Gaismas nesēji- Elizabete Kārkliņa, Agate Tamoviča, Emīlija Krutkēviča, Justs Tomsons un Elīza Kļaviņa no 9.d