SVĢ skolēni rudens šaha cīņu virpuļos!

Siguldā šaha dzīve katru rudeni sit augstu vilni, kad kopā ar zelta lapu tīkotājiem ierodas arī daudzskaitlīgs pulks melnbalto lauciņu spēles cienītāji. Jau 13 gadu pēc kārtas septembra beigās, no 28.-29.09. notika Siguldas atklātais čempionāts ātrajā šahā un daudzkārtējās Latvijas čempiones šahā Mildas Laubertes atcerei veltīts “blitz” jeb šaha ātrspēles turnīrs. Abos turnīros kopā piedalījās vairāk kā 150 šahisti no dažādiem Latvijas novadiem, Lietuvas, Igaunijas un Nīderlandes.

Siguldas Valsts ģimnāzijas šahistiem šīs sacensības ir pirmā nopietnā pārbaude pēc vasaras. Siguldas Valsts ģimnāzijas šaha pulciņu turnīrā pārstāvēja Valters Veinbergs (12.kl.),  Jānis Fjodorovs (11.kl.),  Gustavs Gailišs (8.kl.) un Alesija Terlanova (8.kl.). Turnīrā startēja arī šahisti no Laurenču pamatskolas un Siguldas pilsētas vidusskolas. Kopā Siguldas novada skolēnu saimi pārstāvēja 7 dalībnieki.

Labākais no jaunajiem Siguldas novada šahistiem ieguva pazīstamā šaha entuziasta, nu jau aizsaulē aizgājušā SVĢ skolotāja Ulda Deisona vārdā nosaukto speciālbalvu labākajam novada skolniekam, un šo balvu šogad pārliecinoši  izcīnīja Siguldas Valsts ģimnāzijas 11.A. klases audzēknis Jānis Fjodorovs. Viņš ar labu rezultātu – 5,5 punkti 11 spēlēs apsteidza  pārējos jaunos Siguldas šahistus. Jāatzīmē, ka jaunieši cīnījās vienā turnīrā kopā ar daudz pieredzējušākajiem šaha spēles meistariem. Ņemot vērā šo apstākli, Gustava Gailiša izcīnītie 5 punkti, Valtera Veinberga – 3,5 punkti un Alesijas Terlanovas – 3 punkti ir atzīstams sasniegums.

 

Turnīra rezultātus var atrast sekojošā interneta vietnē : https://chess-results.com/tnr963833.aspx?lan=1&art=1&rd=11&flag=30

Šahisti spraigās cīņās katrs izspēlēja 11 šaha partijas ar laika kontroli 12 minūtes katram spēlētājam un plus 5 sekundes par katru gājienu. Katram sportistam bija kāda laimes stunda, kad izdevās sasniegt negaidītu rezultātu!

 

Ikkatrs spēlētājs saprata, ka ir vēl daudz ko mācīties sarežģītajā šaha spēlē, un iegūtā pieredze būs vadmotīvs šaha prasmju uzlabošanas jomā.

Ja arī Tu vēlies izjust līdzīgas panākuma emocijas un esi gatavs apgūt šaha mākslu, pievienojies šaha pulciņam trešdienās no 15.30 – 17.30, 309.kabinets.

Informāciju sagatavoja Šaha pulciņa skolotāja Sandra Harlinska.