Skolēnu pašpārvalde

Ceturtdien, 26.septembrī Siguldas Valsts ģimnāzijas Skolēnu parlaments ir ticis pie jaunas vadītājas, pienākumus uzņemoties 11.e klases skolniecei Zanei Babrānei. Savukārt pamatskolas vietniece ir Ingrīda Ignatova no 9.a klases, bet par vidusskolas jautājumiem atbildīgs ir Kristians Millers no 12.b klases.
Vispirms 10.-12.klašu skolēni izvirzīja kandidatūru pašpārvaldes vadītāja amatam. Pēc tam tika organizētas vēlēšanas, kas norisinājās 2 kārtās – pašpārvaldes dalībnieku balsojumā un sarunās ar skolas vadību. Izteiktu atbalstu jau pašpārvaldes balsojumā ieguva Zane, viņas vīzijai korelējot ar skolēnu iecerēm.
26.septembrī tika sasaukta ārkārtas parlamenta sēde, lai iepazīstinātu klašu pārstāvjus ar pašpārvaldes jauno vadītāju Zani un ievēlētu vadītājas vietniekus. Ar balsu pārākumu Ingrīda izvirzīta darbam pamatskolas jautājumos, taču Kristians vienbalsīgi ievēlēts kā vidusskolas vietnieks.
Jau ziņots, ka skolas pašpārvalde ir skolēnu vēlētu pārstāvju institūcija, kas darbojas kā Siguldas Valsts ģimnāzijas struktūrvienība. Tās uzdevums ir ne tikai organizēt pasākumus un aktualizēt iniciatīvas, bet arī veidot skolēniem patīkamu, brīvu atmosfēru, lai jebkura skolēna viedoklis un idejas tiktu uzklausītas.



Informāciju sagatavoja Evita Mārtinsone