Sigulda -Tessin 2024

14. septembra rītā uz Vācijas pilsētu Tessinu devās 20 Siguldas Valsts ģimnāzijas skolēni un divi pedagogi, lai piedalītos starptautiskā sadraudzības projekta “Sigulda-Tessin” pasākumos. Projektam ir sena vēsture, tas aizsācies 1987. gadā un turpinās vēl šobrīd. Kaut gan pandēmijas laikā braucieni nenotika, esam priecīgi, ka varējām atjaunot vecās tradīcijas un viesoties pie pagājušajā gadā Siguldā iepazītajiem draugiem.

15. septembrī Tessinas Annas Frankas reģionālajā skolā aizsākās aizraujoša nedēļa, kuras laikā vācu un latviešu skolēni kopā dziedāja, dejoja, veidoja blogu, interesējās par vides problēmām, kā arī viesojās pie pilsētas birģermeistara Maika Ritera (Maik Ritter) un devās izbraucienos uz tuvākajām pilsētām.

Projekta vadītājs, skolotājs Andreass Hinkfots-Peds (Andreas Hinkfoth-Pedd) kopā ar saviem kolēģiem bija sagatavojis interesantu programmu “Was(ser) verbindet” (“Ūdens vieno”). Katra diena bija kā unikāls piedzīvojums, kas parādīja mums visiem svarīgās vērtības – Eiropu, Baltijas jūru, vēsturi, kultūru, tīru vidi, aizrautību un sadarbību. Nedēļas laikā skolēni apmeklēja Tessinai tuvāko lielpilsētu Rostoku un uzkāpa Sv. Pētera baznīcas tornī, Štrālzundes okeanārijā izpētīja Baltijas jūrai veltīto ekspozīciju, Varnemindē iepazinās ar Rostokas universitātes roņu pētniecības stacijas darbu un piedalījās pludmales attīrīšanas akcijā, bet piektdien izklaidējās “Karls” atrakciju parkā Rēvershāgenā.

Kad sestdienas rītā bija jāšķiras, skanēja smiekli un bira asaras. Nedēļa bija pagājusi tik ātri, ka tam bija grūti noticēt. Mājām atvadas, jūtot, ka mazajai Meklenburgas-Priekšpomerānijas pilsētai Tessinai mūsu sirdīs turpmāk būs ierādīta īpaša vieta.

 

Informāciju sagatavoja Lāse Vilka projekta “Sigulda-Tessin” vadītāja