Sigulda Puzzle Day

20.septembrī Siguldas novada pašvaldība pirmo reizi organizēja loģikas spēli  “Sigulda Puzzle Day”, kas pulcēja teju 150 aizrautīgākos un zinošākos Siguldas novada 10.klašu skolēnus.

Komandām bija jāatrisina 10 loģikas uzdevumi, kas balstīti uz prestižās Hārvarda Universitātes spēles izstrādātajiem principiem.

Pasākums bija vērtīgs arī  skolotājiem, jo klātienē, paralēli skolēnu uzdevumu risināšanai, skolotājiem tika dota  iespēja piedalīties informatīvās sesijās profesionālo un personīgo prasmju attīstībai.

Spēles mērķis ir veicināt skolēnu interesi par informāciju tehnoloģijām un iesaisti programmēšanā, aktualizējot aizvien pastāvošos aizspriedumus par to, ka programmēšanas nozare ir sarežģīta un garlaicīga.

Jauniešu iesaiste loģikas uzdevumu risināšanā skolēnos lieliski attīsta komandas sadarbības prasmes, problēmu risināšanas tehnikas, kā arī uzlabo radošo domāšanu.

Siguldas Valsts ģimnāziju  šajā pasākumā pārstāvēja 10.a klase  (6 komandas ,piedalījās visa klase), 10.b klase (6 komandas, piedalījās visa klase ), 10.c klase ( 2 komandas ).

Esam gandarīti, ka apbalvoto skaitā bija 6  SVĢ 10.klašu komandas, t.sk. 1.,2.,3.,4. vietas ieguvēji.

 

Informāciju sagatavoja Indra Puķe, 10.c klases audzinātāja