7.klašu neformālā uzņemšana

Nopietni un lustīgi

Visu septembri satraukumu un svētku gaidas piedzīvoja 8.klašu skolēni, kas plānoja, savu audzinātāju rosināti,  un organizēja pārbaudījumu nedēļu jaunākajim ģimnāzistiem.  Atbildīgi sadrabojoties, tika radītas idejas 7.klašu neformālajai uzņemšanai. Viena no tām  –  tematiskās pārģērbšanās dienas. Pirmdien jaunuzņemtie iejutās mafijas lomā, piedzīvoja mafijas cienīgus pārbaudījumus. Otrdien sapņoja par savu nākotnes profesiju, bet trešdien azartiski pārģērbās Šreka purva varoņu tēlos. Apzinīgie saņēma mazas balviņas, nedisciplinētie – extra pārbaudījumus.

Ceturtdienas rītā sekoja pārsteigums, jo no paša rīta visas 7.klases tika ievilktas pārbaudījumu virpulī.  8.a klase noorganizēja mazos “dziesmu svētkus” skolas terasē, kur katra klase vienojās kopīgā dziesmā. Esot skanējis lieliski! 8.b noorganizēja “Gudrs, vēl gudrāks” cienīgas prāta spēles, 8.c klase atraktīvi lika aizdomāties par skolas vērtībām un piedzīvot klasi saliedējošas spēles, 8.d klase pārbaudīja jauniņo sportisko garu. Savukārt “uzgaidāmajā telpā” skolas bibliotekas lasītavā bija iespēja iejusties pasaules slavenu gleznu tēlos, izveidojot “dzīvo gleznu”.

Un kas gan tā par uzņemšanu bez zvēresta!  Zvērestu atbildīgi sastādīja 8.e klase un 8.klašu skolēni bija liecinieki, kā septītie nodod svinīgo zvērestu skolas iekšpagalmā.

Katru dienu 10 minūtes tika atvēlētas vietējam radio, kurā skanēja tēmai atbilstoša mūzika,  tika intervēti 7.klases audzinātāja, 7. un  8.klašu skolēni, kā arī savu novēlējumu teica skolas direktors Rūdolfs Kalvāns.

Lai fiksētie foto un video ļauj sildīties atmiņās!

Informāciju sagatavoja Inta Kurpniece