BIO-GO-Higher konkursa uzvarētāju apbalvošana

Šī gada 3.maijā tika svinēts kāds īpašs notikums – BBCE un RTU rīkotā eksakto zinātņu konkursa BIO-GO-Higher apbalvošanas pasākums, un SVĢ komanda “Ozoliņi” no 10.c klases (Evita Mārtinsone, Marta Avota, Marta Bērziņa, Anete Salava, Anna Vēvere-Lietuviete, mentors – Ilona Brakovska) vēlas padalīties ar savu uzvaras stāstu.

Eksakto zinātņu konkurss BIO-GO-Higher, kura mērķauditorija ir 10.un 11.klašu skolēni, norisinājās visa mācību gada garumā 4 kārtās – fizikas, ķīmijas, bioloģijas un medicīnas. Katrā kārtā bija jāspēj veiksmīgi sadalīt pienākumus, paļauties un uzticēties cita citai, spēt kritiski izvērtēt rezultātus un informāciju, nepadoties grūtībām un diskutēt par notiekošo. Katra kārta sastāvēja no testa, rēķināmiem un video uzdevumiem, laboratorijas darba un video veidošanas. Konkursa laikā uzzinājām par visdažādākajiem tematiem, par ko ikdienā neaizdomājamies – gaismas difrakciju, implantiem, neredzamo tinti, nātrija algināta izmantošanu, uguņošanas ķīmisko daļu, rauga sporām, osteoporozi, zoba sastāvu un pirmās palīdzības sniegšanu negadījumā. Šis konkurss deva mums iespēju stiprināt Siguldas Valsts ģimnāzijas reputāciju un vienlaikus arī izaicināt sevi, tāpēc ikvienu uzdevumu pildījām ar augstu atbildības sajūtu.

Konkurence bija sīva, jo konkursā piedalījās valsts labākās skolas un divās kārtās mums bija dalīta 1.vieta. Savukārt noslēdzošās medicīnas kārtas rezultāti tika turēti noslēpumā līdz pat apbalvošanas dienai. Tas bija īpašs prieks 4.kārtā redzēt mūsu, SVĢ “Ozoliņu” komandu, pārliecinoši ierindojamies 1.vietā ar 99/100 punktiem! Svinīgā pasākuma laikā RTU auditoriju mājā labākās 12 komandas tika iepazīstinātas ar konkursa rezultātu pārskatu, iesūtīto uzdevumu interesantākajām atbildēm un risinājumiem. Pasākuma kulminācijā tika paziņoti kopējie komandu rezultāti un mūsu Ozoliņi kļuva par BIO-GO-Higher 2024.gada 1.vietas laureātiem! Tas ir liels gods un arī atbildība mums kā komandai, jo jau jūlijā dodamies 5 dienu ceļojumā uz Vāciju, lai izmēģinātu spēkus biomateriālu izstrādē Fridriha-Aleksandra Erlangenas-Nirnbergas universitātes Biomateriālu centrā. Uzvaras prieku vairoja vēl viens pārsteigums – mūsu komandas dalībniece M.Avota saņēma sponsora prēmiju kā radošākā medicīnas kārtas video veidotāja.

Priecājamies, ka stiprāko komandu vidū bija vēl viena SVĢ komanda – ‘’Sklandrauši’’ (Ieva Sofija Bundziņa, Ernests Lipskis, Artūrs Riekstiņš, Anna Reizniece, Annija Auziņa, mentors – Jānis Bukins), kura kopvērtējumā ieguva godpilno 9.vietu.

Šis konkurss nebija sprints, bet maratons, tāpēc vēlamies pateikt paldies visiem, kas mūs konsultēja un palīdzēja tiekties uz mērķi! Īpašs paldies skolotājiem Ilonai Brakovskai, Līgai Sausiņai, Initai Kriškānei, Vairai Siliņai un Jānim Bukinam par atbalstu un līdzdalību tematiskajās kārtās, kā arī ģimenēm un pārējiem atbalstītājiem!